MADERO Osijek - samo za žene sa stavom ;)MADERO Osijek – kako, zašto ?


Uhh, ne znam ni sama.

Jednom samo tako surfajući po internetu "naletjela" na objavu maderoterapija, a budući da i sama, kao i 99% žena, imam celulit odlučila sam se educirati te tako pomoći sebi i drugima. Nažalost, sama sebi ne mogu raditi madero, ali zato mogu, znam i želim drugim ženicama.

INSTA: maderoosijek

Kakav je profil djevojke najizloženiji celulitu te kada je pravo vrijeme krenuti sa maderoterapijom kako bismo (u nekoj kasnijoj dobi) izbjegle neželjenu "narančinu koru" ili ju bar ublažile ?


Nema pravila jer sve žene, počevši od najranije dobi, imaju celulit.

Jako je mali postotak (ma ni postotak) djevojaka/žena koje ga UOPĆE nemaju.


Na stvaranje celulita ponajprije utječu hormoni, a ključnu ulogu ima estrogen. Hormoni imaju jakoo puno funkcija, a jedna od njih je i pružanje koži čvrstoću i elastičnost. U ovome slučaju hormoni služe kako bi regulirali cirkulaciju krvi i limfe te pospješili gomilanje masnog i vezivnog tkiva. U stvaranju celulita sudjeluju i drugi hormoni kao što su katekolamin, adrenalin, kortizol, inzulin i prolaktin , ali naravno tu je i genetika.

Genetika je čudo jer ako tvoja majka ili baka imaju, ili su imale celulit, nažalost i ti si velika kandidatkinja da ga imaš.


Što se tiče odgovora na pitanje kada je pravo vrijeme krenuti sa maderoterapijom, moj savjet je "čim prije, tim bolje" jer ako krenete na vrijeme i imate stalni kontinuitet održavanja, jako je mala mogućnost da će vam se ponovno vratiti.


Što je sve uključeno u jedan maderotretman te koliko je ponavljanja i redovitih dolazaka na tretman poželjno kako bismo dugoročno uklonile, odnosno držale stvaranje celulita pod kontrolom ?


Da pojasnim.

Uvijek se radi serija od 10 tretmana jer je potrebno ukloniti površinski i dubinski celulit.

Na tretmane se kreće 4. ili 5. dan od dana početka menstruacije jer se pod menstruacijom se NE RADI !!

U početku se dolazi svaki drugi dan, a zatim svaki dan sve dok se ne odradi cijela serija. Nakon toga slijedi pauza od minimalno mjesec dana, te se nastavlja ili serija (ovisno koliko tko ima celulita) ili slijedi održavanje, a to znači barem 1 tretman tjedno. Uglavnom, sve se dogovaramo ovisno o stanju, tj. koliko imaš celulita.


U jedan tretman maderoterapije uključeno je 6 oklagija s kojima radim, a nekada i više, ovisno o stanju/ količini celulita.


Imaju li mršave i utrenirane (fitness) djevojke culilit ?


Naravno!

Nitko nije savršen !

Je li moguće ukloniti celulit ZAUVIJEK ?


Da, ako se pridržavaš datih preporuka.

Sve je moguće !


Kako ublažiti stvaranje celulita ?


Postoje razno razni trkovi i savjeti, no pitanje je možemo li se istih i pridržavati ?


Neke od najčešćih preporuka jesu: izbjegavati jako slatku i slanu hranu, suho voće i suhomesnate proizvode, jesti hranu bogatu antioksidansima i vitaminom C, izbjegavati kavu, alkohol i gazirana pića, izbjegavati lijekove protiv bolova, izbjegavati usku odjeću jer tako slabite protok krvi, a tako celulit i nastaje.


Pomaže li maderoterapija kod još nekih problemima ?


Da.

Maderoterapija trenutno je najpopularnija neinvazivna metoda oblikovanja tijela. Ona pokreće cijelo tijelo, djeluje antioksidativno, cirkulaciju (npr. otekle noge, zatvor ...), a tako i razmjenu tvari u stanicama, vraća elastičnost međustaničnoj membrani, uravnotežuje hormone, te uklanja celulit.


Imate li savjet za djevojke koje psihički pate zbog borbe sa celulitnim naslagama (kojih možda ni nemaju puno) te imaju manjak samopoštovanja ?


Pokrenite svoje tijelo danas, da bi vam bilo zahvalno sutra !

Ironično, nekada davno celulit je bio simbolom bogatstva i ljepote, a danas je simbol lijenosti i nezdravog načina života. Zanimljivo je da u istoj mjeri pogađa i mršavice i ugodno popunjene dame pa se ne može striktno povezati s debljinom. Najčešće se razvija tijekom puberteta i od onda nas prati cijeli život. Nema potrebe da netko pati zbog njega; i kao što sam, već rekla: POKRENITE SE !


I za kraj. Zašto posjetiti Madero Osijek :) ?


Hm, teško je sama sebe pohvaliti pa to prepuštam drugima, no rezultati pokazuju svoje.

U jedno sam sto posto sigurna: svim ženskicama pristupam jednako i svakoj se jednako posvetim jer sve dolaze k meni zbog jedne stvari - riješiti se celulita, a ja ću dati sve od sebe da ga uklonimo "čim prije, tim bolje".Puce web logo.png
  • Facebook
  • Instagram

@2020 - Puce , All Rights Reserved.