#Go2Baranja jer Hrvatska nije samo plavo more!

Gogi (Gordan) ima svega 30 godina. Za sebe kaže da je osoba koja je otvorena za sve opcije, do onog trenutka dok te netko ne “zafrkne” (hm, zanimljivo), kao i osoba koja voli poštovati dogovore, koja čvrsto stoji iza onoga što kaže i koja se maksimalno trudi uživati u onome što radi (hm, još više zanimljivo). Gordan promovira Baranju kao turističku destinaciju putem društvenih mreža kroz stranicu Go2Baranja - kreira foto i video materijale, kreira i vodi društvene mreže za vlastite potrebe, ali i za druge klijente...


"Rekao sam sebi da ću ovaj posao raditi sve dok postoji ona žar i pozitivna nervoza kao kad idem na neki “zadatak”. Onog trenutka kada novac ili novčana korist postanu primarne, sigurno ću reći - hvala, ali ja se više ne vidim u tome."

Gordan je pet godina posvetio svojem hobiju koji je prije nepune tri godine prerastao u posao i malu tvrtku gdje je on, kako kaže, sam sebi prijatelj, poslovođa, šef i osoba koja brine o svemu, ali u NJEMU (poslu i samome sebi) iz dana u dan sve više uživa.


Zamisao da pokreneš @Go2Baranja? Kako je okolina reagirala, podrška rasla (jesi li ju, uopće i imamo u počecima) te je li bilo problema (tehničkih i sl.) u počecima?


Ideja o promociji Baranje, rodila se u studenom 2015. godine u sobi na četvrtom katu KBC-a Jordanovac s predivnim pogledom na grad Zagreb. Kada sam stigao svi su govorili Slavonac, Slavonac... Što je mene kao dečka koji je odrastao u Baranji jako smetalo, diralo, nerviralo... Osim toga, destinaciju kao destinaciju nitko nije promovirao, jer svatko je radio kako je njemu odgovaralo.


Odlučio sam se malo zabaviti i skratiti dane koje sam provodio u četiri zida.

U Baranji postoje tri turističke zajednice(!?), ali nažalost niti jedna ne promovira cijelu destinaciju.

Kako je okolina reagirala? Zanimljivo pitanje. Ako kažem da su prihvatili - lagat ću. Tako da ću pokušati biti blag i reći da nisu shvatili što radim i što mogu napraviti uz malo podrške, ali podrške u smislu vjetra u leđa, umjesto noževa u leđa. Ali naučio sam se da je u životu teško biti drugačiji. U jednom trenutku pokušao sam se uklopiti u okolinu i vjerujte, bilo je to najgore razdoblje u mome životu, iako je trajalo svega par sati. Tada sam čvrsto odlučio biti svoj, izgraditi sebe onakvim kakvim zapravo želim biti - i na kraju postati prepoznatljiv.

U samim počecima bio sam na razgovorima i nudio suradnju TZ-ovima koji su to odbili - hvala im (ups!).


Ukratko o #go2baranja i #vinskifotosafari te kako MI možemo pridonijeti i sudjelovati u istome?


#Go2Baranja je priča koju furam (uskoro) pet godina, a #vinskifotosafari je nešto novo - nešto što sam htio napraviti i davno prije, ali nije bilo podrške. Ove godine sam se uz pomoć svojih prijatelja, partnera i ambasadora odlučio na organizaciju dva vinska foto safarija koji su privukli oko 110 sudionika.

Vinski foto safari nije zamišljen kao masovna manifestacija, već kao mjesto okupljanja zaljubljenika u fotografiju, enogastronomiju i outdoor aktivnosti - u ovom slučaju šetnju.

Također, jedan od ciljeva manifestacije je promocija destinacije kroz amaterske fotografije sudionika.

Za sudjelovanje je potrebna samo dobra volja te fotić ili mobitel. Za dobru fotografiju nije potreban skupi aparat, već dobro oko :)


Kopiraju li te xD ako je to uopće i moguće ;) ? Te što bi preporučio osobi s područja Slavonije i Baranje koja se želi odvažiti u slično, isplati li se; neki savjet/support?


Iskreno, ne obazirem se na taj dio niti mi smeta, jer znam što stoji iza svega toga - jako puno truda, ljubavi i odricanja treba uložiti da bi se napravilo nešto slično - pratitelje možemo kupiti, lajkove možemo kupiti, angažman... Sve se to može kupiti, ali onaj osjećaj kad ustaneš ujutro u 4 sata, skuhaš kavicu u termosici, uzmeš opremu, sjedneš u auto i odvezeš se do “xy” pa prošetaš dok sunce nije počelo izlaziti.

Osjećaj ispunjenosti, snage i sreće kad vidiš da imaš neku dobru fotku je neprocjenjiv.


Ako postoji osoba koja uživa u prirodi, fotografira, a pri tome ima mogućnost da odvoji svoje vrijeme, neka me slobodno kontaktira i vrlo rado ću pomoći oko realizacije projekta, a ako treba podršku na terenu - spreman sam i za taj dio.


Isplati li se? - Financijski ne, ali duševno itekako.


Što za tebe znači pojam: USPJEŠNE MLADE OSOBE? Smatraš li da današnji mladi ljudi znaju što žele, tj. većinom biraju isprave putove ili su pak izgubljeni u mnoštvu (dez)informacija?


Dolazim iz svijeta umjetnosti gdje svi mi gledamo na svijet drugačijim očima. Teško je reći što je pravi put i što je ispravno. Bitno je da postignemo željeno, a da i dalje ostanemo jedinstveni i kreativni.

Uspješne mlade osobe su one koje se trude da budu drugačije, koje imaju svoju viziju i želju da se istaknu na svoj jedinstven način.


Kojim se motivom vodiš kroz život ?


Sve što radim, radim s puno volje, ljubavi i iz duše. S Baranjom. Uz Baranju. Za Baranju.


Životni planovi 😊 ?


Planova ima puno. Želja i volja također su postojane, ali čekam prave trenutke da ih ostvarim i da o njima mogu nešto više reći. Jedan od glavnih životnih planova je zasnivanje obitelji, da zdravlje mojih najmilijih bude što bolje, a onda dolaze poslovni planovi na kojima polako, već sad radim kako bih bio spreman za skok i reći hop ;)

Svaki dan živim život na način na ga proživim što bolje mogu, a sutra se trudim da dan bude mrvicu kvalitetniji od prethodnog.

Puce web logo.png
  • Facebook
  • Instagram

@2020 - Puce , All Rights Reserved.